Direct contact
Neem contact met ons op

Solar Control

Optimaal genieten van de zon

Zoals mensen hun strandbedje draaien naar de zon, zo draait Energeion ook zonnepanelen. Door de zonnepanelen met de zon mee te laten draaien, produceren we maximale groene stroom. Op die manier kun je met minder zonnepanelen meer zonne-energie opwekken; optimaal rendement dus. Daarnaast zorgt de kantelbare constructie van de panelen voor een nog betere biodiversiteit op het land. Er komt meer licht en regenwater onder de panelen zodat landbouwactiviteiten mogelijk zijn.

Innoveren startup Solar Control

Deze techniek van Solar Control laat zien waarom innovatie zo belangrijk is. Energeion is, als moederorganisatie van deze startup, blij met deze ontwikkeling. Het geeft de discussies rondom zon op land een positieve wending. Veel gemeenten worstelen met de ruimte die zonnevelden innemen en hebben zorgen over inzet van agrarische gronden en de biodiversiteit. De Solar Control innovatie maakt het mogelijk dat er met minder zonnepanelen genoeg zonne-energie geproduceerd wordt en ruimte is voor agrarische activiteiten.


Meedoen

Meer weten of meedoen met een project van Energeion? Neem contact met ons op! Zie je een mooie samenwerking voor je? Zoek je een stageplaats of afstudeerstage? Energeion nodigt iedereen die een bijdrage kan leveren aan onze duurzame ambities uit om contact op te nemen. We horen je graag!


Mijn levensreis begint in Leuven hier is mij de naam Hugo van Garderen aan het lijf gebonden, waarna ik ben opgegroeid in Bristol. Uiteindelijk heb ik mijn middelbareschooldiploma afgerond in Almere. Ik ben vervolgens op avontuur geweest naar Amerika om daar mijn volleybaldroom een kans te geven en tegelijkertijd wiskunde te gaan studeren. Na dit super avontuur ben ik begonnen aan een professionele carrière als volleyballer in Apeldoorn. De combinatie tussen topsport en studie is mij zo goed bevallen dat ik na 5 jaar elke dag trainen en elke dag studeren bijna klaar ben met mijn bachelor mechanical engineering op de Hogeschool van Amsterdam.
Om mijn studie te kunnen afronden ben ik bij Energeion begonnen aan mijn afstudeeropdracht om te helpen met het verduurzamen van onze kleine blauwe aardbol.
De wereld heeft te maken met een enorme energieshift. De fossiele brandstoffen, moeten de deur uit en daarvoor in de plaats komen: zonenergie, windenergie, waterstof, zwaartekracht, getijden, en nog een heleboel andere. Bosch beheer is bezig met het opzetten van een 30 MWh stationair zonnepark in Kootwijkerbroek. Ook wordt er een zonnepark ontwikkeld van 10 hectare voor een kantelbaar zonnepanelen systeem. Dit is tevens ook waar ik op zal moeten gaan afstuderen.
De diversiteit van de opdrachten onderling maakt het leuk om met verschillende soorten collega’s te werken. De dynamiek onderling is echt super. De opdrachten, werkomgeving en het soepje tijdens de lunch zijn perfecte bijkomstigheden om goed te kunnen functioneren op deze plek!