Direct contact
Neem contact met ons op

Innovatiehub Branderwal

Innovatiehub

Om innovaties aan te jagen, faciliteert Energeion veel studenten en startups. Studenten en professionals met uiteenlopende kennis en vakgebieden werken nu al aan grootse innovaties op het gebied van energietransitie, luchtvaart en landbouw. Op onze locatie bij zonnepark Branderwal in Kootwijkerbroek geven we hen alle ruimte en mogelijkheden met onze faciliteiten.

XINTC
XINTC is een start-up die zich toelegt op het ontwikkelen, produceren en vermarkten van modulaire alkaline elektrolysers (AEL) voor de productie van waterstofgas voor toepassing in de gebouwde omgeving, transport en industrie. Met de unieke eigenschappen van de elektrolyser positioneert XINTC zich in het middensegment (150kW – 20+MW) van de snelgroeiende mondiale B2B markt van waterstoftechnologie.
De onderneming heeft de ambitie om zich binnen 10 jaar van een start-up via scale-up te ontwikkelen tot een toonaangevende multinationale speler. De dagelijkse leiding is in handen van Wilko van Kampen (CEO).
De omzetting van water in H2 en O2 in de AEL gebeurt met een zeer gunstige energieconversie en met een variabele uitvoerdruk tot 30bar. Het unieke concept is opgebouwd uit koppelbare gasmodules. Alle systeemcomponenten zijn gestandaardiseerd en modulair. De hoge intrinsieke veiligheid maakt de elektrolyser eveneens geschikt voor toepassing in de gebouwde omgeving. De onderliggende technologie van de XINTC elektrolyser is geoctrooieerd. Door een slim ontwerp zijn de gasmodules in lijn te assembleren en blijven de productiekosten laag, mede geholpen door de afwezigheid van edele metalen.
De XINTC elektrolyser is bij uitstek geschikt voor de productie van groene waterstof door middel van een rechtstreekse voeding vanuit PV-systemen en/of windmolens. Door toepassing van intelligente stuurelektronica heeft de fluctuerende ingangsstroom uit hernieuwbare bronnen geen beperkende invloed op het productieproces.
Voor XINTC is de ontwikkeling en beproeving van elektrolysers op een stimulerende werkplek een voorwaarde. Bij Energeion vindt XINTC de ruimte en de faciliteiten om haar Scientific Center uit te breiden en verder te professionaliseren. Later in 2022 zal bij Energeion een 250kW pilot installatie waterstof produceren met elektriciteit afkomstig van Zonnepark Branderwal, voor gebruik ik de mobiliteit. De locatie van Energeion, midden in het agrarische landschap, biedt volop gelegenheid om de te demonstreren hoe duurzaam geproduceerde elektriciteitsopwekking en decentrale waterstofproductie hand in hand gaan.

XINTC Scientific Center

Wesselseweg 134
3774 RL Kootwijkerbroek
The Netherlands
W www.XINTCglobal.com
E info@XINTCglobal.com
T +31(0)625007374

Young Professionals die werken of gewerkt hebben in het Innovatiehub