Direct contact
Neem contact met ons op

Vertiport Branderwal

Naar grote hoogte

Vanaf de bestaande Helihaven (Heliflight Holland B.V.) in Kootwijkerbroek, welke al 30 jaar operationeel is, worden de nodige operationele vluchten uitgevoerd. De helihaven vormt sinds jaar en dag de uitvalsbasis voor Heli Holland B.V., een bedrijf dat met name inspectievluchten in Nederland en België uitvoert. Dit zijn vanuit de landelijke overheid noodzakelijke inspectievluchten van pijpleidingen, waterwegen, havenbedrijven en industriële complexen. Daarnaast vormt de helihaven een uitvalsbasis voor Heliport Amsterdam.

Vertiport

Met de bestaande helihaven heeft Energeion de mogelijkheid na te denken over CO2-vrije luchtvaart. We zien op termijn veel kansen voor stille en schone helikopters en drones met een grote actieradius. Dat is de ook de reden dat de helihaven is omgedoopt tot Vertiport voor verticale takeoffs and landings van diverse luchtvaartuigen.

CO2-vrije luchtvaart kan vandaag nog niet, maar morgen misschien wel! Daarom innoveert Energeion continu met het vizier op een dynamische, duurzame en stille toekomst.


Ik ben Timo Nijman, ondertussen alweer 25 jaar oud en geboren en getogen in Apeldoorn. Tijdens mijn opleiding Aviation Engineering aan de Hogeschool van Amsterdam ben ik afgestudeerd bij Vertiport Branderwal (Heliflight Holland). Hier heb ik onderzocht wat er voor nodig is om in het kader van Urban Air Mobility persoonsvervoer mogelijk te maken op de helihaven. We staan namelijk aan de voet van een enorme ontwikkeling binnen de luchtvaart. Zowel emissievrij als autonoom vliegen zijn vol in ontwikkeling en daar willen we maar al te graag op inspelen. Na het afstuderen heb ik de kans gekregen om hier als Junior Project Engineer Aviation aan deze onderwerpen verder te werken.
Kruisbestuiving staat centraal bij Energeion. Dit zorgt ervoor dat er zich een breed scala aan kennis bevindt binnen de deuren en je van iedereen wat kan leren. Daarnaast worden er veel projecten gedaan waar studenten bij betrokken zijn, wat ervoor zorgt dat het ook altijd gezellig is!
Ik ben Calvin van Lienden, kom uit Bussum en zit momenteel in mijn derde jaar van de opleiding Aviation Engineering aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor mijn meewerkstage ben ik terecht gekomen bij Vertiport Branderwal, waar ik een opdracht uitvoer en bovendien meewerk binnen het bedrijf. Voor mijn opdracht doe ik onderzoek naar het gebruik van cargo drones in de omgeving van Kootwijkerbroek. De focus ligt hier op het beleveren van e-commerce pakketten. Voor het meewerken voer ik eigenlijk een soort tweede opdracht uit: ik ben met twee medestudenten bezig om een operationeel handboek te maken voor de drone die binnenkort de zonnepanelen op Zonnepark Branderwal gaan inspecteren. Het is erg interessant om meer te weten te komen over de grote hoeveelheid wet- en regelgeving die hierachter schuilgaat.
De producten die geleverd worden gaan ook echt gebruikt worden in de toekomst, wat erg leuk is om te weten. In de Innovatiehub Branderwal zitten wij met een leuk team studenten welke allen een andere opleiding genieten. Het is erg boeiend om te zien waar deze studenten mee bezig zijn en het is leuk dat je altijd wel iets van elkaar kan leren.

Ik ben Tristen Ponsteen, 22 jaar, ik kom uit Amstelveen en ben momenteel bezig met mijn meewerkstage bij Vertiport Branderwal (Energeion) vanuit mijn opleiding Aviation Engineering jaar 3. Voor mijn meewerkstage onderzoek ben ik bezig met het realiseren van een Operation Manual voor de drone inspecties die in de toekomst gedaan gaan worden voor het komende zonnepark Branderwal. Dit doe ik samen met een dynamisch team van totaal 3 mensen binnen mijn opleiding.
In dit onderzoek zijn wij vooral bezig hoe wij het Operation Manual kunnen designen met een kritisch oogpunt op veiligheid, efficiëntie en volledige toepassing van ‘Unmanned Aircraft Systems' wetgeving. Energeion is een innoverend bedrijf dat veel mogelijkheden biedt voor haar stagiairs om deel te nemen aan de vormgeving van de toekomstige projecten. Op deze wijze kan ik verschillende uitdagingen aangaan en mezelf verder ontwikkelen als young professional!

Mijn naam is Nick van der Gun en ik woon in Culemborg. Voor mijn opleiding Aviation Engineering aan de Hogeschool van Amsterdam loop ik stage bij Vertiport Branderwal. Hier houd ik mij op verschillende manieren bezig met de ontwikkeling van drone operaties. Tijdens mijn stage ben ik bezig met het opstellen van een operationeel handboek om straks door middel van drones de inspecties van de zonnepanelen op het zonnepark uit te kunnen voeren. Naast het schrijven van dit handboek ben ik ook bezig met een onderzoek naar de mogelijkheden om Vertiport Branderwal in de toekomst uit te kunnen breiden. Hoewel het allemaal nog erg ver weg lijkt wordt er al hard gewerkt aan het ontwikkelen van drones die in staat zijn om passagiers te vervoeren. Vertiport Branderwal wil dit in de toekomst graag faciliteren.