Direct contact
Neem contact met ons op

H2 Flight

Duurzame energie in vogelvlucht

Vanuit de bestaande helihaven, die al 30 jaar operationeel is, hebben we de mogelijkheid na te denken over CO²-vrije luchtvaart. H2Flight ziet op langere termijn veel kansen voor stille en schone helikopters en drones met voldoende actieradius. CO2 vrije luchtvaart kan nog niet vandaag, maar misschien wel morgen. Daarom innoveert H2Flight continu met het vizier op een dynamische, duurzame toekomst.

Startups met potentie

Om innovaties aan te jagen, ondersteunt H2Flight studenten en startups. Studenten en professionals uit verschillende vakgebieden werken nu al aan grootse innovaties in duurzaam luchtverkeer. We geven hen alle ruimte en mogelijkheden met onze faciliteiten. Op dit moment kijken we naar de mogelijkheden van waterstof-elektrisch aangedreven helikopters.

Meedoen

Meer weten of meedoen met een project binnen Energeion? Neem contact met ons op! Zie je een mooie samenwerking voor je? Zoek je een stageplaats of afstudeerstage? Energeion nodigt iedereen die een bijdrage kan leveren aan onze duurzame ambities uit om contact op te nemen. We horen je graag!

Ik ben Daan Zondag, kom uit Voorburg en zit momenteel in mijn afstudeerfase van de opleiding Aviation Engineering aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor mijn afstuderen doe ik onderzoek naar de mogelijkheid een bestaande helikopter om te bouwen naar een elektrische aandrijving met behulp van een waterstofbrandstofcel. Er zal onderzocht worden in hoeverre het technisch gezien al haalbaar is, het financieel gezien interessant is en hoe het wettelijk gezien gerealiseerd kan worden.
Het afstuderen hier wordt leuk gemaakt door het feit dat de opdrachten toekomstgerichte uitdagingen zijn. Daarnaast is het erg fijn te kunnen sparren met gelijkgestemden. Hierdoor kom je met behulp van verschillende invalshoeken tot oplossingen voor uitdagingen. Door elkaars hulp leer je veel en ontwikkel je snel!