Direct contact
Neem contact met ons op

Over ons

Wij zijn Gert en Brand Jan van den Bosch, vader en zoon met een passie voor innovatie, techniek, vliegen én groene energie.

Gert van den Bosch: “In 1968 legde ik letterlijk het fundament voor Bosch Beton achter onze boerderij in Kootwijkerbroek. Daar maakte ik samen met mijn vrouw Gerrie kleine veeroosters voor eigen gebruik. Alles ging nog met de hand en het storten gebeurde met een ouderwetse betonmolen. In de loop van de tijd kreeg ik steeds meer verzoeken van boeren uit de omgeving om deze roosters te produceren. De roosters hadden een langere levensduur en waren ook sterker dan de reguliere houten stalroosters. Bosch Betonindustrie BV was geboren. Nog geen tien jaar later stond er een fabriek voor de productie van een groot assortiment aan betonnen veeroosters. Rond 1980 breidde Bosch Beton haar activiteiten uit met de productie van sleufsilowanden voor duurzame conservering van maïs en gras. Na 50 jaar in Kootwijkerbroek te hebben geproduceerd, verhuisde de betonfabriek in 2019 naar een state-of-the-art keerwandenfabriek in Barneveld. Zoon Gerard en dochter Brechtje zetten de betontak vanaf de verhuizing voort in de nieuwe fabriek.”
Gert
Brand Jan

Brand Jan van den Bosch: “Ik ben geboren en getogen in Kootwijkerbroek. Ik ben na mijn HBO studie Commerciële Economie vanaf 2003 fulltime gestart bij het familiebedrijf Bosch Beton. Tot en met de verhuizing van Bosch Beton in 2019 ben ik hier werkzaam geweest. Speerpunten bij Bosch Beton lagen met name op het gebied van marketing, innovatie en verduurzaming. Vanuit die basis groeide mijn belangstelling voor schone energie en alles wat daarmee samenhangt. In 2018 zijn Gert en ik al begonnen met de voorbereiding van de herinrichting van de voormalige Bosch Beton locatie naar ‘Zonnepark Branderwal’. Inmiddels groeit het aantal aan duurzaamheid gerelateerde projecten. Daarover lees je meer op deze website. De focus ligt op de opwek, opslag, gebruik en distributie van groene energie. Daarbij letten we scherp op onze meerwaarde voor onze omgeving. In de kern ondernemen we vanuit het besef en respect voor de schepping, in de breedste zin van het woord. Dit uit zich in de start van Energeion waarin uitsluitend duurzame projecten worden ontwikkeld met een gezamenlijk doel: een bijdrage leveren aan een schonere toekomst! Dit is nodig; de energietransitie heeft inmiddels een wereldwijd noodzakelijk keerpunt bereikt. Vanuit die achtergrond zetten we ons in voor onze duurzame projecten met nieuwe verdienmodellen. Dat doen we niet alleen, we werken samen met deskundige partners, startup bedrijven en jonge talenten.”

Onze partners