Direct contact
Neem contact met ons op
19 december 2022

Update december 2022 Zonnepark Branderwal

Grondpalen onderconstructie


Als eerste worden ruim 11.000 grondpalen van de onderconstructie met GPS-precisie in de grond getrild. Daarna vindt richting de zomer de montage plaats van de zonnepanelen, omvormers en transformatoren. In de loop van 2023 zal het park gereed zijn om stroom te leveren aan het net.

Aansluiting onderstation Liander


Zonnepark Branderwal krijgt een eigen aansluiting op het onderstation Harselaar Zuid van Liander. Het kabeltracé loopt langs de Wesselseweg (fietspadzijde) naar de rotonde bij de Hanzeweg, en vandaar richting Harselaar Zuid. Da kabel wordt deels ingegraven en deels aangebracht middels gestuurde boringen. De aannemer draagt zorg voor een minimale verkeersoverlast en veilige voorzieningen met betrekking tot fietsers.


Dubbelgebruik van de bodem

De zonnepanelen worden gemonteerd op een onderconstructie die in eigen beheer is ontwikkeld. Dit resulteert in een hoge en open opstelling waardoor toetreding van licht, lucht en water naar de ondergrond gelijkmatiger verdeeld wordt. Dit zorgt ook voor een eenvoudige en natuurlijke koeling van de zonnepanelen. De hoge opstelling maakt beheer door maaien en begrazing prima mogelijk. Daarnaast worden pilots opgezet met o.a. bosbessen en asperges. Kortom... dubbelgebruik van de landbouwgrond. De hoogte van de opstelling blijft onder de hoogte van de omwalling zodat van buitenaf de panelen onzichtbaar blijven.