Direct contact
Neem contact met ons op
09 november 2021

Bosch Beton verhuist naar state of the art fabriek

Betonfabriek Bosch Beton uit Kootwijkerbroek is afgelopen week gestart met een groot verhuisproject naar Barneveld. De kantoren van het bedrijf zijn inmiddels 'over', de komende weken volgt ook de betonproductie. ,,Sneller dan we aanvankelijk hadden gedacht, zijn we zover dat we ons nieuwe gebouw in gebruik kunnen nemen.''

Dat zegt directeur Gert van den Bosch van de producent van betonnen keerwanden. Bosch Beton strijkt neer op bedrijventerrein Harselaar-Driehoek, aan de Grote Bosweg. Op deze plek van ongeveer dertien hectare, vlak langs snelweg A1, opent het bedrijf naar eigen zeggen een 'state-of-the-art' fabriek, met in de bouw veel aandacht voor duurzaamheid. Zo zijn er gerecyclede producten toegepast en ligt het dak straks vol met zonnepanelen.

,,De verhuizing is een behoorlijke operatie'', zegt Van den Bosch. De fabriek, een blikvanger langs de snelweg, heeft een oppervlakte van ongeveer 3,5 hectare. Met de verhuizing verlaat Bosch Beton na 51 jaar Kootwijkerbroek. Aan de Wesselseweg net buiten het dorp startte het bedrijf in 1968 op een plek die feitelijk illegaal was. De afgelopen jaren ontstond een juridisch getouwtrek tussen gemeente Barneveld en Bosch Beton, met als uitkomst de definitieve verhuizing.

Voor de oude plek aan de Wesselseweg dient Bosch Beton binnenkort bij de gemeente een aanvraag in voor realisatie van een zonnepark van tien hectare groot.

Dit artikel verscheen eerder in de Barneveldse Krant.